23948sdkhjf

Torrt och energisnålt

Moretto har utvecklat ett helt nytt styrsystem för sina torrluftstorkar. FlowMatik-systemet bygger dels på att torrluftsenhetens luftflöde automatiskt kan regleras via en frekvensstyrd pump, dels på en helautomatisk och användarvänlig styrning som utifrån inställda värden och verkligt uttag automatiskt reglerar såväl luftflöde, temperatur som daggpunkt för en optimal och energisnål process.
Den nya styrningen tar hänsyn till de parametrar som styr en torkprocess, som exempelvis torkbehållarens storlek, typ av material, kapacitet, temperatur, torktid, bulkdensitet, rekommenderat luftflöde (individuellt för olika material).
FlowMatik-system i kombination med torkaren X-dryer ger förutom processkontroll även effektivt utnyttjande av tillförd energi. Jämfört med tidigare standardsystem är energibesparingen upp till 70 %.
En annan nyhet från Moretto är X-teknologin i form av energisnål kringutrustning avpassad för tillverkning av flaskor och burkar av PET för flytande produkter, som exempelvis livsmedel och kosmetika. Nytt är också Flomax PET System för storskalig produktion, ett system som består av upp till trettio matare i kombination med upp till tio torkar. Kapaciteten är upp till sex ton PET per timme.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079