23948sdkhjf

Netstal fasar ut sina helhydrauler

Netstals chef Bernhard Merki meddelar att epoken med helhydrauliska formsprutmaskiner för börjar närma sig slutet för företagets del. Företaget kommer att fasa ut sin Synergi-serie under de närmaste åren till förmån för nya helelektriska maskiner och hybridlösningar.
Schweiziska Netstal väljer att istället satsa fullt ut på sina nyare drivkoncept för applikationer som snabb volymsproduktion av förpackningar. Synergimodellen lanserades 1996 och beslutet att lägga ner serien bygger helt på ekonomiska grunder – inte minst för plastbearbetaren, fastslår Bernhard Merki. Support och service kommer att fortsätta utan inskränkningar så länge det behövs.
– Bedömningen är att framtiden för små formsprutmaskiner inte bygger på helhydraulisk drivning. Våra nya maskinlösningar upp till 2 000 kN låskraft är mycket energisnåla och villkoret för detta är helelektrisk drivning eller en hybridlösning.
– Våra maskiner är aldrig billigare än våra konkurrenters, så därför är det extra angeläget att kunna visa för våra kunder att det finns tungt vägande fördelar med en Netstalmaskin – energieffektivitet är ett sådant argument, konstaterar Bernhard Merki.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078