23948sdkhjf

HL Display får ny storägare

Riskkapitalbolaget Ratos har förvärvat familjen Remius aktier i HL Display. Därmed tar riskkapitalbolaget kontrollen över butiksskyltbolaget. Övriga ägare har fått erbjudande om att sälja sina aktier till Ratos.
Förvärvet innebär att Ratos tar över 28,2 procent av kapitalet och 59,0 procent av rösterna. Köparen kommer att äga totalt 57,0 procent av kapitalet och 79,1 procent av rösterna i HL Display. Ratos förhoppning är att nu att övriga ägare också ska ställa sig positiva till att sälja sina aktier. Ett erbjudande om att sälja dessa för 49 kronor per aktie har utlysts.
HL Display är en av Europas ledande tillverkare av butiksinredning för varuexponering. Bolaget har 1100 anställda i 33 länder och distributörer i ytterligare 13 länder. Tillverkning sker i sammanlagt sju fabriker. Fyra av dessa ligger i Sverige. Resterande fabriker finns i Kina, Storbritannien och USA.

En av företagets fabriker ligger i Sundsvall. Här tillverkas stora delar av de fronter och avdelare som systemen är uppbyggda av. På bilden syns Lars Melin, Maria Ekman och Håkan Norberg från HL Display.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063