23948sdkhjf

Purus lämnar Sjöbo – expanderar i Ystad

Purus AB flyttar all sin produktion i Sjöbo till dubbelt så stora lokaler i Ystad, som också ger plats för den produktion som idag köps externt. All personal erbjuds följa med och dessutom finns planer på nyanställning, eftersom de nya lokalerna även kommer att innehålla montering och ett nytt centrallager.
De 55 anställda fick beskedet sent igår eftermiddag. Skälet till att företaget väljer att flytta är den trångboddhet som uppstått efter de senaste årens företagsförvärv. Samtidigt vill man passa på att öka effektiviteten i produktionsflödena. I de nya Ystad-lokalerna på 19 000 kvadratmeter planeras logistiken från botten och på så sätt slipper man de tidstjuvar som uppstått i produktionen under årens lopp. Koncernchef Göran Lundin har undersökt olika alternativa lösningar och kommit fram till att detta alternativ ger bästa potentialen för rationell tillverkning.
Purus tillverkar golvbrunnar, inomhusavlopp, rostfri sanitet och rostfri inredning. I Sjöbo finns plastbearbetningen och koncernens huvudkontor. Tillverkningen av rostfritt är sedan två år samlad i Smålandsstenar, samtidigt som Sjöboenheten blev något av ett polymertekniskt centrum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064