23948sdkhjf

Memo köper Vermaplast

Memo Industriplast AB köper Vermaplast AB, som är tillverkare av formsprutade plastdetaljer och permanenta magneter. Memo tar över samtliga 25 anställda och kommer efter förvärvet att omsätta nära 80 miljoner kronor och sysselsätta 50 personer.
Förvärvet av Vermaplast i Söderköping innebär att Memo breddar sin verksamhet till att inkludera tillverkning av permanenta magneter och tvåkomponentsformsprutning.
– Vi har förvärvat majoriteten i ett mycket välmående företag som kompletterar våra övriga enheter både kompetensmässigt och via sin kundstruktur, säger Hans Jannering, som är VD för Memo. Vermaplast ger oss tillgång till kompetens inom forskning och utveckling med fokus på automatisering och robotapplikationer. Dessutom kommer vi att satsa på att bli en ledande aktör i Norden inom permanenta magneter vilket är en av kärnkompetenserna inom Vermaplast.
– Sammanslagningen av Vermaplast och Memo Industriplast ger oss möjlighet att fortsätta vår
utveckling vilket ökar vår kundnytta både på kort och på lång sikt, säger Ralf Burkhard, VD i Vermaplast AB.
Memo Industriplast har som ambition att bli Mellansveriges största formsprutare inom tekniskt avancerade plastdetaljer och vara en ledande aktör i Europa inom plastbundna magneter. Memo-koncernen består idag av Memo AB i Eskilstuna, Köpings Industriplast AB i Köping och Vermaplast AB i Söderköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094