23948sdkhjf

Ecorub återvinner Roxtec-gummi

Gummiåtervinningsföretaget Ecorub har slutit ett avtal med Roxtec, som tillverkar tätningar för rör och kablar, om återvinning av restprodukter från Roxtecs tillverkning. Det återvunna materialet ska bl a användas till konsumentprodukter.
Roxtec AB i Karlskrona har tillsammans med Ecorub AB och deras patenterade metod funnit ett användningsområde där restprodukter från tillverkningen kan återanvändas i nyproducerade produkter. Enligt Ecorub finns en fördel med att använda Roxtecs restprodukter av EPDM, då det har betydligt svagare doft än återvunnet gummi från t ex bildäck.
Ecorub ser stora möjligheter att använda materialet till applikationer där doften är en kritisk faktor, t ex i olika konsumentprodukter och andra inomhusapplikationer. Även den blå färgen, som är signifikativ för Roxtec, ger nya möjligheter då de flesta av dagens produkter blir svarta.
Ecorub har utvecklat en patenterad metod att blanda plaster och gummipulver, och kan på så sätt skapa ett nytt material med goda materialegenskaper. Egenskaperna är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin.
Roxtec ser det inte omöjligt att i den framtida produktutvecklingen skapa applikationer där det nya hybridmateralet kan användas. De första leveranserna till Ecorub sker under juni månad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062