23948sdkhjf

Gotländska elbilar kan bli lyft för plastindustri

Det nystartade företaget Eco Vehicle har skrivit ett samarbetsavtal med det sydkoreanska elbilsföretaget CT&T om tillverkning av elbilar på Gotland. Gotländska plast- och gummiföretag kommer att vara underleverantörer av komponenter till bilarna.
Enligt planerna ska produktionen vara i full gång om tre till fyra år. Då räknar Eco Vehicle och CT&T med att producera omkring 10 000 bilar per år.
Produktionen och monteringen kommer att drivas i relativt liten skala. Fabriken, som inte blir större än omkring 5 000 kvadratmeter, kommer att sysselsätta mellan 50 och 100 personer. Tillverkningen förläggs till Roma på Gotland.
Koreanska CT&T har som affärsidé att arbeta i liten skala och sprida tillverkningen runt om i världen. Bolaget har idag produktion på fyra ställen i USA och är på väg att öppna en fabrik för 50 000 elbilar i Kina. Teknik som batterier, motorer och elektronik hämtas från CT&T medan lokala underleverantörer, främst plast- och gummitillverkare, engageras för komponenttillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078