23948sdkhjf

ABB bygger plastkabelfabrik i USA

ABB ska bygga en ny fabrik i USA för tillverkning av plastisolerad kabel för högspänd kraftöverföring. Fabriken innebär en investering på cirka 90 miljoner dollar.
Den nya kabelfabriken kommer att tillverka landkabel för både växelströms- och likströmsapplikationer. ABB kommer att investera omkring 90 miljoner dollar i den nya fabriken, vilket förväntas innebära ungefär 100 nya arbetstillfällen. Urvalsprocessen för att bestämma placeringen av fabriken kommer att vara klar inom kort.
– Kablar spelar en nyckelroll för effektivisering och tillförlitlighet när det gäller kraftöverföring över långa avstånd, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. Behovet av att uppgradera den existerande kraftinfrastrukturen i USA, för att sammanlänka nät och integrera mer förnybar energi i nätet, driver efterfrågan på kablar.
ABB har tillverkat plastisolerad kabel sedan början av 1970-talet. Företagets tillverkar bl a PEX-isolerade kablar (polyeten) för användning i högspänningsapplikationer upp till 500 kV (kilovolt), vilket ger möjligheter till energieffektiv kraftöverföring. ABB har levererat mer än 7200 km PEX-kabel för spänningsnivåer över 100 kV runt om i världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078