23948sdkhjf

Trelleborg lägger ner i Ersmark

Trelleborg lägger ner sin verksamhet i Ersmark. En stor del av tillverkningen av tätningar flyttas istället till Forsheda. Det innebär att hela personalstyrkan på cirka 200 anställda varslas om uppsägning, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
I Ersmark utanför Skellefteå tillverkas tätningar för industriella applikationer och tunga fordon, en verksamhet som Trelleborg successivt vill flytta till andra produktionsenheter i Sverige, Italien och Malta. Flyttningarna är planerade att genomföras stegvis under 2010 och 2011. Produktionen i Ersmark avslutas efter det tredje kvartalet 2011, rapporterar TT.
MBL-förhandlingar om avvecklingen kommer att starta inom kort.
– Från koncernens sida har vi gjort en utredning när det gäller antalet fabriker och konstaterat att vi har fortsatt överkapacitet. Med en allt hårdare konkurrens gör det att vi behöver säkerställa att vi långsiktigt är kostnadseffektiva när det gäller vår produktionsstruktur, säger Sören Andersson, personaldirektör i Trelleborgskoncernen.
Därför ska man nu koncentrera verksamheten till lite färre fabriker och sådana fabriker som är större eller mer specialiserade.
En betydande del av verksamheten ska enligt planerna flyttas till fabriken i Forsheda i Småland. Samtidigt har Trelleborg också planer på att flytta en del av nuvarande verksamhet vid den fabriken utomlands.
– Vad gäller antalet anställda i Forsheda kommer det därför att bli en lite mindre utökning men inte några jätteökningar, säger Sören Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065