23948sdkhjf

Pipelife förvärvar Westpipe

Plaströrtillverkaren Pipelife förvärvar svenska Westpipe AB. Westpipe är specialiserat på markavlopps-, inomhusavlopps-, dricksvatten- och kabelskyddssystem och har 13 anställda.
Westpipe, som har sin verksamhet i Ulricehamn, 30 km från Pipelifes produktionsenheter i Ljung och Ölsremma, omsätter 48 miljoner kronor.
– Förvärvet innebär att Pipelife tar över ett företag med stabil kundkrets, kunniga medarbetare med produkter som på ett bra sätt kompletterar befintligt produktprogram. Med den produktionskompetens och marknadsposition som Pipelife besitter blir synergierna uppenbara och kommer alla kunder tillgodo, säger Peter Andersson som är VD för Pipelife Sverige AB.
Pipelife International är ett joint venture mellan Wienerberger och Solvay. Pipelife är en av världens största producenter av plaströrssystem, verksamt i 29 länder, med 32 produktionsenheter, 2 700 anställda och en omsättning på 700 miljoner euro.
Pipelife Sverige AB omsätter 700 miljoner kronor och har cirka 150 anställda vid fabriker i Ljung, Herrljunga kommun, och Ölsremma, Tranemo kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063