23948sdkhjf

Trelleborg startar tillverkning i Ryssland

Trelleborg Automotive startar tillverkning av antivibrationsprodukter i Nizhny Novgorod i Ryssland. Målet är att inom några år sälja för upp mot 200 miljoner kronor på den ryska marknaden.
Det är antivibrationsprodukter för personbilar som Trelleborg Automotive nu ska börja tillverka i Nizhny Novgorod.
– Storleken på den ryska bilmarknaden är betydande, såväl avseende produktion som försäljning, säger Roger Johansson, chef för affärsområde Trelleborg Automotive. Vi tror att marknaden kommer att återhämta sig efter ett betydande fall 2008/2009 och öka kraftigt. Vår bedömning är att cirka 1,5 miljoner bilar årligen kommer att produceras lokalt inom de närmaste åren.
– Vi har varit på den ryska marknaden en längre tid och har nyligen startat egen produktion. De första serieleveranserna inleds vid halvårsskiftet i år och målsättningen är att inom några år omsätta minst 150–200 miljoner kronor på den ryska marknaden.
– År 2002 var Ford först av våra globala kunder med att starta egen produktion i Ryssland. Därefter har många andra globala kunder följt efter och det är naturligt att även vi gör det, som det mest globala företaget inom antivibrationsprodukter för personbilsindustrin.
I augusti ifjol etablerade Trelleborg Automotive ett helägt bolag i Ryssland. Produktionsanläggningen ligger i Nizhny Novgorod, som är ett av flera bilproduktionscentrum i landet. De största biltillverkarna i Ryssland är Renault-Nissan/Avto VAZ, Hyundai, General Motors, Volkswagen, GAZ och Ford.
Trelleborg Automotive hade vid årsslutet 2009 cirka 7 900 anställda och omsatte 2009 cirka 8,4 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078