23948sdkhjf

Arta Plast köper finsk verksamhet

Arta Plast i Stockholm har köpt formsprutningsverksamheten Prepac, som är en del av den finska koncernen KWH Plast. Köpet ska förstärka Arta Plasts ställning inom utveckling och produktion av formsprutade förpackningar för livsmedelsprodukter.
– Vi har inte bara köpt en produktionsenhet utan just startat ett mycket spännande samarbete med en unik partner. Med våra gemensamma resurser inom förpackningsteknologi kommer vi att kunna skapa många nya spännande lösningar som gör vardagen enklare för konsumenterna, säger Helge Steg som är VD för Arta Plast AB.
– Samarbetet kommer att leda till mer miljövänliga förpackningar och gör det möjligt för båda parterna att växa inom sina kärnområden, tillägger Helge Steg.
Arta Plast och KWH Plast inleder i samband med förvärvet ett fördjupat partnerskap inom utveckling och försäljning av livsmedelsförpackningar.
Detta samarbete förenar Arta Plasts unika kunskap inom 1-Seal teknologin – med förpackningslock som förseglas direkt på burken eller tråget – och KWH Plasts nyckelkompetens inom filmer för förpackningar.
Om den redan planerade flytten av Prepac-enheten till Jakobstad kommer att genomföras eller inte avgörs i pågående samarbetsförhandlingar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063