23948sdkhjf

Adidas lägger ner i Malung

Adidas planerar att lägga ner all tillverkning vid Jofas fabrik i Malung. Produktionen av hjälmar flyttas istället till Bladhs Plast i Bredaryd, som i sin tur lägger ut monteringen till Estland.
Jofa i Malung köptes för sex år sedan av sportutrustningstillverkaren Reebok, som för två år sedan i sin tur köptes upp av Adidas. Adidas vill inte ha kvar någon tillverkning, istället vill man bara syssla med utveckling, marknadsföring och försäljning, skriver Ny Teknik.
Därför planerar Adidas nu att lägga ner all tillverkning vid Jofas fabrik i Malung. Kvar blir bara lager, distribution och försäljning.
I Malung producerar Jofa hockeyhjälmar och skydd. Hjälmarna kommer i fortsättningen att tillverkas av Bladhs Plast, som dock lägger ut monteringen till Estland. Vem som ska tillverka de övriga skydden är oklart.
– En orsak till att produktionen nu kommer att flytta utomlands är att vi genom en billigare produktion också kommer att bli mer konkurrenskraftiga, säger Europachefen för Reeboks hockeyverksamhet, Janne Heino, till Dalarnas Tidning.
Enligt IF Metalls klubbordförande Jan Persson är det dock billigare att producera skydden i Malung.
Jofa i Malung hade 200 anställda för två år sedan. Läggs propduktionen ner minskar antalet anställda till 35.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094