23948sdkhjf

Rapid avvecklar Moditec

Som ett led i rekonstruktionen av Rapid Granulator AB kommer det franska dotterbolaget Moditec att avvecklas. Samtidigt tar Rapid över hela distributören Albro.
Rapid Granulator köpte Moditec, som är baserat i Lyon, så sent som 2007. Moditec är specialiserade på långsamtgående kvarnar utan galler. Rapid kommer nu att erbjuda egna motsvarande modeller och fortsätta att ge service till de kunder som har kvarnar från Moditec.
Frankrike är den tredje största marknaden för plastproduktion i Europa och en viktig marknad för Rapid. Enligt bolaget har den franska marknaden utvecklats mycket positivt i slutet av 2009 och början av detta året.
Den 1 januari ökade Rapid sitt aktieinnehav i det franska servicebolaget Albro från 20 till 100 procent, detta för att stärka distributionen på den franska marknaden. Albro säljer en rad tillbehör till den franska plastindustrin, däribland Rapids kvarnar.
– Vi har tvingats fatta en rad svåra beslut under rekonstruktionsprocessen, säger Rapids VD Rolf Gren. Lyckligtvis har supporten till våra kunder inte påverkats och vi ser nu en uppgång för vår verksamhet. Vi räknar därför med att rekonstruktionen ska vara avslutad inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063