23948sdkhjf

Arburg tappade 38 procent

Plastmaskintillverkaren Arburg tappade förra året 38 procent av sin omsättning på grund av den ekonomiska krisen. Trots det har den tyska tillverkaren inte sagt upp någon personal.
Liksom alla andra tillverkare av plastmaskiner har Arburg drabbats hårt av den ekonomiska krisen. Förra året minskade omsättningen med 38 procent till 214 miljoner euro, vilket följer på ett tapp på 16 procent året dessförinnan, 2007, till 344 miljoner euro. Detta kan jämföras med toppåret 2007 då Arburg omsatte 409 miljoner euro. Siffrorna presenterades på Arburgs teknologidagar som arrangerades vid huvudfabriken i Lossburg i Tyskland.
Enligt företrädare för Arburg ser framtiden dock betydligt ljusare ut med en orderuppgång den senaste tiden på runt 30 procent.
Fram till november förra året körde Arburg med korttidsvecka men all personal är nu tillbaka på full tid. Några personalminskningar har inte genomförts, trots det besvärliga försäljningsläget. Enligt Arburg beror det på att man som familjeföretag har en långsiktig strategi och är angelägna om att ha högt kvalificerad personal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078