23948sdkhjf

Hexpol köper VTC TPE Group

Svenska Hexpol har förvärvat VTC TPE Group, som är en ledande europeisk tillverkare av termoplastiska elastomerer (TPE). Säljare är den engelska Vita-koncernen.
VTC TPE Group är en av Europas ledande utvecklare och tillverkare av TPE och har tillverkningsenheter i Storbritannien och i Åmål i Sverige.
– Förvärvet är ett ytterligare steg i vår ambition att bredda vårt produktutbud inom vår kompounderingsverksamhet, säger Hexpols koncernchef Georg Brunstam. Marknaden för TPE-blandningar är i stark tillväxt med intressanta och växande kundapplikationer inom medicinteknik, industri och fordon.
Förvärvet av VTC TPE Group beräknas vara klart den 1 april i år. Verksamheten, som har omkring 85 anställda, har en förväntad årsomsättning på cirka 33 miljoner euro. Förvärvspriset, justerat för förvärvad nettoskuld, uppgår till 35 miljoner euro.
Hexpol hade vid årsskiftet cirka 1 800 anställda i nio länder. Under 2009 omsatte bolaget 2,6 miljarder kronor. Tillverkningen består i huvudsak av avancerade gummiblandningar, packningar för plattvärmeväxlare samt hjul i plast och gummi för truckar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062