23948sdkhjf

Investeringarna upp för plast- och gummiindustrin

Plast- och gummiindustrin är en av de branscher som ökar sina investeringar mest i år. Jämfört med förra året räknar plast- och gummiindustrin med att investeringarna ökar med nästan 15 procent. Det framgår av en undersökning som Statistiska Centralbyrån har gjort.
I flera industribranscher förväntas investeringarna öka påtagligt under 2010, konstaterar SCB. Trävaruindustrin samt stål- och metallvaruindustrin väntas öka investeringsvolymen med uppemot 35 respektive 25 procent jämfört med 2009. Textilindustrin planerar öka investeringarna med uppemot 20 procent och industrin för gummi- och plastvaror med nästan 15 procent jämfört med förra året.
Totalt planerar industrin att investera 51,8 miljarder kronor i Sverige i år. Det är en ökning med 5 procent jämfört med 2009 i fast penningvärde. Den kraftiga nedgången i investeringarna som inleddes hösten 2008 verkar alltså vända i år.
I oktober förra året visade prognoserna för 2010 på en fortsatt kraftig neddragning av investeringarna i stora delar av industrin. Nya uppgifter som lämnats under februari tyder istället på en svag ökning under året. Även om investeringarna väntas öka i jämförelse med 2009 blir nivån fortfarande låg i relation till tidigare år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219