23948sdkhjf

Biteam får kompositpris

Biteam AB får ett av innovationspriserna på kompositmässan JEC i Paris. Det svenska företaget får priset för utvecklingen av tredimensionella kompositprofiler till flygindustrin.
Biteam har tillsammans med KTH inom MOJO visat att det med världens första industriella vävmaskin för 3-dimensionella strukturer är möjligt att tillverka profiler för flygindustrin.
Dessa profiler ger möjlighet till helt nya metoder för fogning av olika flygplansdelar istället för traditionell nitning. Målet i projektet har varit att genom dessa nya metoder kunna väsentligt sänka kostnader och vikt i flygplanskonstruktioner.
– Priset visar att de presenterade metoderna har en väldigt hög innovationsgrad och verifierar att vår 3D-metod kan komma att bli revolutionerande för nya tillverkningsmetoder. Vi har tillsammans med KTH lyckats visa att det är möjligt att tillverka 3D-material direkt och att de kan användas i avancerade konstruktioner, säger Fredrik Winberg ordförande och co-founder i Biteam.
Den nya 3D-vävmetoden har uppfunnits av professor Nandan Khokar, som grundat bolaget tillsammans med Fredrik Winberg och som även är uppfinnaren bakom innovationsbolaget Oxeon i Borås.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156