23948sdkhjf

Pengar till fordonsforskning

Utvärdering av dynamiska prestanda för kortfiberkompositer. Det är ett av de projekt som nu finansieras inom ramen för programmet FFI – Fordonsstrategisk Forskning och Innovation, en gemensam satsning av staten och fordonsindustrin på forskning och innovation.
Nu är det klart vilka projekt som i årets första beslutsomgång finansieras inom programmet FFI. Ett av de projekt som får finansiering är Epsilon Utvecklingscentrum Väst som får 243 000 kronor för att utvärdera ett koncept av kompositmaterial för stötfångarbalkar.
Totalt satsas nu 46 miljoner (statliga delen) på projekten. Målet med FFI är att minska vägtransporternas miljöpåverkan, minska antalet skadade och dödade i trafiken samt att stärka den svenska fordonsindustrins internationella konkurrenskraft.
Andra projekt som får finansiering är Gestamp HardTech som tillsammans med flertalet företag och Lunds tekniska universitet får 1,7 miljoner kronor för att reducera komponentvikten, öka produktivitet och kvalitet samt produkternas säkerhet.
Swerea IVF får tillsammans med flertalet företag 3,6 miljoner kronor för förbättring av ytbehandlade komponenter och tillverkningsprocesser vilket är viktigt för att minska bränsleförbrukning på framtida fordon. Volvo Personvagnar får 1,6 miljoner för att utveckla nya fogningsmetoder som bidrar till viktminskning av karosserier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062