23948sdkhjf

Fakuma bygger bort bilköer

Trött på att sitta i långa bilköer till plastmässan Fakuma? Nu ska det bli ändring på den saken. Med ett och ett halvt år kvar till nästa mässa jobbas det för fullt för att bygga bort alla flaskhalsar omkring mässan i Friedrichshafen.
Plastmässan Fakuma i sydtyska Friedfrichshafen har seglat upp som Europas näst största plastmässa. Det växande antalet besökare och utställare har emellertid gjort att tillfartsvägarna kring mässan inte längre räcker till och för många är ett mässbesök i Friedrichshafen synonymt med bilköer.
Nu ska det emellertid bli ändring på det, lovar arrangören Schall. I år, när mässan inte arrangeras, genomför stadens myndigheter och mässan ett omfattande byggprogram som ska få bort alla flaskhalsar kring mässan.
Till exempel de anslutande vägarna från norr (från Ravensburg och Ulm) att breddas till fyra filer och framför allt är utbyggnaden av motorvägen, A96, från München till Lindau, klar sedan hösten 2009. Även anslutningsvägen från väg 31 har breddats och vägarna från Friedrichshafens centrum till mässan har breddats till fyra körfält.
Till detta kommer att det nu går att flyga till Friedrichshafen (via Köln) med flygbolaget German Wings.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078