23948sdkhjf

Tyskt genombrott för Kungsörs Plast

Tyska myndigheter har godkänt användning av Kungsörs Plasts plaströr på tyska bensinstationer. Därmed blir den svenska rörtillverkaren först med bränslerör i plast för bensinstationer på den tyska marknaden.
Tyskland har Europas mest restriktiva regelverk gällande godkännande av bränslerör och har en särbestämmelse som skiljer sig från den europeiska standarden. Endast rör med noll permeation godkänns för användande. I praktiken innebär det att endast stålrör har varit tillåtna, men nu har genombrottet kommit för plaströr.
Efter ett flertal utförliga tester av Kungsörs Plasts plaströr har bolagets rör godkänts för den tyska marknaden. Det har vägt tungt att LAWA (Bund/Länder- Arbeitsgemeinschaft Wasser), ett federalt organ som arbetar med skydd av grundvatten, har bedömt frågan och gett sitt godkännande utifrån gjorda tester och resultat.
– Testinstitutet har meddelat att testerna av våra plaströr gav ett permeationsresultat som är så lågt att det är att likställa med noll, säger Lars Selling som är VD för Kungsörs Plast AB. Vi är mycket stolta över att våra rör är de första i sitt slag som klarat de tuffa tyska kraven som ställs på säkerhet och miljöskydd. Rörens egenskaper är ett resultat av forskning, utveckling och avancerad tillverkningsteknik. Vi ser nu fram emot att kunna erbjuda den tyska marknaden ett konkurrenskraftigt produktalternativ som är både korrosionsbeständigt, konduktivt och betydligt enklare att installera.
Tyskland har idag flest bensinstationer i hela Europa och är därmed den största marknaden för bränslerör, och det tyska godkännandet öppnar dörren till en betydande marknad för KPS.
– Det finns ett stort efterfrågetryck på plaströr hos de största oljebolagen, säger Kungsörs Plasts marknadschef Fredrik Hellner. På den tyska marknaden finns också etablerade installationsföretag som visat intresse för våra rör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079