23948sdkhjf

Dow säljer styrenplasterna

Ännu en storaffär inom plastråvaruindustrin är nu klar. Den här gången är det Dow Chemical Co som säljer hela sin styrenplastverksamhet, som är världens största, till investmentbolaget Bain Capital LLC. Därmed lämnar Dow en drygt 70 år gammal verksamhet.
Bain Capital köper Dow Chemicals Styron division för 1,6 miljard dollar, omkring 11 miljarder kronor. I Styron finns förutom styrenplasterna också Dows produktion av polykarbonat.
I och med försäljningen av Styron släpper Dow en verksamhet som funnits i bolaget i över 70 år. Enligt Dows koncernchef Andrew Liveris är detta en åtgärd för att renodla bolagets verksamhet.
Styron omsätter cirka 3,5 miljarder dollar och har 1 900 anställda vid 40 fabriker runt om i världen. Verksamheten producerar polystyren, polykarbonat, ABS, SAN, styrenmonomer, styrenbutadiengummi och naturgummi (latex). I Styron ligger också Dows 50-procentiga andel i Americas Styrenics, som är ett joint venture mellan Dow och Chevron Phillips Chemical Co.
Före försäljningen rankades Dow Chemical som världens största tillverkare av styrenplaster med marknadsandel på 13 procent. Den positionen övertas nu av det nya fristående bolaget. Affären beräknas vara genomförd i augusti i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094