23948sdkhjf

Nolato växer i Hörby

Nolato ska bygga ut sin verksamhet för tillverkning av medicintekniska produkter i Hörby med 3 700 kvadratmeter. Samtidigt flyttas produktion från fabriken i Kristianstad till den nya Hörby-fabriken.
Det är Nolato MediTech, som ingår i Nolatokoncernens affärsområde Nolato Medical, som nu bygger ut sin produktionskapacitet i Hörby.
– Verksamheten har de senaste åren utvecklats mycket starkt, konstaterar Christer Wahlquist, som är chef för affärsområde Nolato Medical, i ett pressmeddelande. Genom att bygga ut Nolato MediTechs befintliga fabrik i Hörby med 3 700 kvadratmeter får vi nu bra förutsättningar att på ett rationellt sätt fortsätta vår expansion.
Förutom i Hörby har Nolato MediTech idag produktion i Torekov, Lomma och Kristianstad. De två förstnämnda enheterna fortsätter som tidigare, medan verksamheten i Kristianstad kommer att flyttas till Hörby när utbyggnaden står
klar i slutet av 2010.
– I Kristianstad har Nolato MediTech endast en mindre enhet för utveckling och produktion. Det passar mycket bättre in i helheten att samordna dessa resurser i Hörby, säger Nolatos koncernchef Hans Porat.
– Vi kommer att erbjuda de anställda där att följa med till Hörby.
Till ny VD i Nolato MediTech har utsetts Johan Iveberg, som närmast kommer från Trelleborg-koncernen. Han tillträder senast den 1 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078