23948sdkhjf

Flytt knäckte Herobi Plast

Flytt av verksamheten i kombination med en svår vinter blev för mycket för Herobi Plast AB, som nu är begärt i konkurs. VD Rolf Hellström tror dock att det finns en framtid för företaget när man väl kommit igång i Söderköping.
Herobi Plast beslutade i höstas att flytta verksamheten från Haninge, utanför Stockholm, till Söderköping och Polimoons nedlagda fabrik. Flytten blev dock för mycket för företaget, konstaterar VD Rolf Hellström som tvingats begära att bolaget nu försätts i konkurs.
– Svår vinter har gjort att kostnaderna för flytten har ökat men den stora orsaken till beslutet att försätta Herobi Plast i en konkurssituation, är svårigheten att få igång maskiner och övrig produktion i den takt som behövs för att överleva i en konkurrensutsatt omgivning, konstaterar Rolf Hellström.
Enligt Rolf Hellström har Herobi ansökt om ett större lån för att klara problemen i samband med flytten men det har inte beviljats. Därmed fanns det heller inga förutsättningar att genomföra en rekonstruktion.
Verksamheten kommer nu att drivas vidare under en konkursförvaltare. Till sin hjälp har konkursförvaltaren tagit konsulten Hans Forsberg, som är specialiserad på produktion och produktionsmetoder.
Enligt Rolf Hellström finns det en framtid för Herobi Plast när man väl kommit igång i Söderköping.
– I Söderköping finns tillräckligt med förutsättningar för att bolaget ska visa vinst i en framtid med konkurrenskraftiga priser, menar han.
Herobi Plast AB är ett dotterföretag till Vadstena Polymer AB. I koncernen ingår också Vadstena Industriplast AB. Herobi Plast har 30-talet anställda och sysslar med formsprutning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062