23948sdkhjf

Samarbete ska ge japanska bilar plastrutor

Bayer Material Science går samman i en allians med Mitsubishi och Kyowa i en satsning på bilrutor av plast till den japanska bilindustrin. Företagen ska tillsammans bygga ett tekniskt service center i Nagoya i Japan.
Bayer Material Science (BMS) driver sedan tidigare ett eget tekniskt center i Leverkusen för bilrutor av belagd polykarbonat. De europeiska bilföretagen står i dag i kö för att komma in dit och få hjälp med att utveckla bilrutor av plast. Plast i takfönster, bakrutor och fasta sidorutor anses vara en förutsättning för att biltillverkarna genom att minska vikten ska klara tuffa miljömål.
Bilindustrin i Japan ligger dock långt efter i den här utvecklingen. Samarbetet mellan BMS, plastmaskintillverkaren Mitsubishi Heavy Industries Plastic Technology Co Ltd och formverktygstillverkaren Kyowa Industrial Co Ltd ska dock ändra på det förhållandet. Tillsammans ska parterna bygga upp ett nytt tekniskt center i Nagoya, enligt samma modell som det i Leverkusen.
– Vi ser stora tillväxtmöjligheter över hela världen för bilrutor av belagd polykarbonat, särskilt som alla ledande industrinationer nu inför mycket stränga avgasbestämmelser, säger Volkhard Krause, som leder verksamheten inom BMS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063