23948sdkhjf

Tyska plastmaskiner föll med 30 procent

Den tyska branschorganisationen VDMA rapporterar att försäljningen av tyska plast- och gummimaskiner föll med 30 procent 2009. Det är bättre än vad VDMA tidigare befarat.
Tyskland är världens största tillverkare och exportör av plast- och gummimaskiner. Branschorganisationen VDMA har tidigare förutspått att försäljningen skulle rasa med hela 40 procent under 2009. Riktigt så illa blev det emellertid inte.
Jämfört med 2008 tappade den tyska plast- och gummimaskinindustrin 35 procent av försäljningen till de tyska kunderna medan försäljningen minskade med 28 procent på exportmarknaderna.
– Exportraset drabbade alla de stora marknaderna mer eller mindre lika, konstaterar VDMA:s ordförande Ulrich Reifenhäuser. Den enda ljuspunkten var Asien med Indien i täten som visade robust tillväxt och förde upp landet till en fjärdeplats bland de länder vi levererar till.
Sammanlagt omsatte den tyska plast- och gummimaskinindustrin 3,9 miljarder euro 2009, vilket ska jämföras med 5,6 miljarder euro rekordåret 2008.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094