23948sdkhjf

Lättare plastpack med additiv

Lättare vikt är möjligt att uppnå med ett nytt färgadditiv, avsett för PET-flaskor för mejeriprodukter. Dessutom ökas den förpackade produktens hållbarhet, hävdar tillverkaren.
Additivet kallas Holcomer UHT White och tillverkas av Holland Colours. Additivet ger hög opacitet som stänger ute för produkten skadligt ljus. Jämfört med konventionella enskikts PET-material kan en längre hållbarhet uppnås med additivet, vilket i sin tur innebär att tunnare material kan användas.
Som exempel nämner Holland Colours att en flaska på en liter kan produceras med vikten 22 gram, vilket kan jämföras med standardvikten på 24 gram för en flaska på 75 cl.
Det är för värmebehandlad UHT-mjölk som det här additivet har en marknad, framför allt i Storbritannien där PET-flaskor för mjölk är vanliga, men det passar även till andra mejeriprodukter som yoghurt eller smoothies.
Det brittiska företaget har redan fått kunder för additivet i Grekland, Tyskland och USA. Det uppfyller FDA:s krav och kan användas till alla sorters PET, rapporterar Packmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063