23948sdkhjf

Faurecia etta på stötfångare

Den franska fordonskomponenttillverkaren Faurecia betalade i storleksordningen 23-33 miljoner euro för Plastals tyska verksamhet. Efter köpet är Faurecia Europas ledande leverantör av stötfångare till bilindustrin.
Enligt uppgifter till Plastics Information Europe kommer Faurecia så snart som möjligt att integrera Plastals tyska verksamhet i divisionen Automotive Exteriors. Det innebär att namnet Plastal också försvinner. Faurecia köpte nyligen konkursdrabbade Plastals verksamhet i Tyskland.
I och med köpet seglar Faurecia upp som den största tillverkaren av stötfångare till europeisk bilindustri. Faurecia, som är ett dotterbolag till den franska PSA-koncernen (Peugeot och Citroën), levererade tidigare bara stötfångare till Peugeot, Citroën och Renault. Efter köpet kommer Faurecia att vara en stor leverantör också till Ford, Audi, VW, Daimler, BMW och Opel.
Faurecia rapporterar samtidigt en försäljningsminskning på 20 procent för 2009. Under andra halvan av 2009 har emellertid försäljningsutveckling varit positiv, rapporterar bolaget. 2009 omsatte Faurecia 9,3 miljarder euro och redovisar en förlust på 92 miljoner euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11