23948sdkhjf

Nyckelfärdig hantering av många material

Tyska FDM är specialiserat på olika innovativa lösningar för matning, blandning och dosering av plastgranulat, återvunnet plastmaterial och additiver av olika slag. I produktprogrammet ingår även silos, torkare och utrustning för PET-kristallisering samt utrustning för hantering av PVC. Fokus ligger på programutveckling och skräddarsydda projekt. Företagets helautomatiska sug-, tryck- och vakuumbaserade matningssystem täcker kapacitetsintervallet 1- 20 000 kilogram per timme.
-Ett färskt exempel på nytänkande är en coextruderingslinje för tillverkning av barriärfilm med sju skikt där vi tagit fram ett gravimetriskt doseringssystem med central materialtransport, berättar företagets grundare och chef Hartmut Wollmar.
Företaget har även tagit fram kontinuerliga gravimetriska doseringssystem för upp till elva komponenter, där tilläggskomponenterna är arrangerade i en halvcirkel runt huvudkomponenterna på ett rundbord. Detta ger en mycket kompakt och stabil lösning. Inom satsdosering finns ett gravimetriskt doseringssystem för upp till tolv komponenter, med en kapacitet på 5-100 kilogram per timme.
En annan utmaning är hanteringen av PLA och återvunnen PET, där man utvecklat en lösning med såväl tryck- som sugsystem för de olika produktionsfaserna. Och allt styrs av Siemens Simatic S7-modul som kan lagra upp till 1 000 recept och 500 olika material. Resultatet är en mycket energieffektiv lösning, där mer än 80 procent av kristallisationsvärmen återvinns.
Platsbesparing är ett annat nyckelord och FDM har därför utvecklat ett nytt runt gravimetriskt doseringssystem som är modulbaserat. Kontinuerlig doseringskapacitet är upp till 1 200 kilogram per timme av upp till 10 tillsatskomponenter.

FDM har utvecklat en mobil och mycket kompakt vakuum/tryck-station för flexibel materialtransport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063