23948sdkhjf

Eldorado för masterbatch

Trots att lågkonjunkturen även drabbat Kinas masterbatchtillverkare, är det en industri som visar en tillväxt på 8 procent per år. Det gör Kina till världens snabbast växande marknad för masterbach.
Även om tillväxten för Kinas tillverkare av masterbatch nu minskat från tvåsiffriga tal, är ökningstakten fortfarande hög. Det beror främst på att kvalitetskraven i den kinesiska plastindustrin hela tiden ökar, konstaterar det brittiska konsultföretaget Applied Market Information Ltd (AMI) som nyligen genomfört en kartläggning av Kinas masterbatchindustri.
Enligt AMI finns det omkring 500 masterbatchtillverkare i Kina, inklusive utländska företag, men de 50 största svarar också för omkring 50 procent av produktionen.
Potentialen för masterbatch är fortfarande mycket stor i Kina eftersom många kinesiska plastbearbetare fortfarande ”blandar direkt i tratten”. Enligt studien är det av kostnadsskäl svårt att få särskilt de små bearbetarna att gå över till masterbatch. Kvalitetskraven, inte minst när det gäller infärgning, ökar dock varför masterbatchtillverkarna spås goda tider ett bra tag framåt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.454