23948sdkhjf

Polymererna som vässar vinter-OS

Branschorganisationen för den kanadensiska plastindustrin tar tillfället i akt och berättar om hur plasternas underbara värld gör det möjligt att skapa ett vinter-OS skarpare än någonsin.
Den kanadensiska plastindustrins sammanslutning CPIA har tittat närmare på polymerernas roll i de olympiska spelen som står för dörren. Listan på applikationer blev mycket längre än vad man kunnat drömma om.
Exempel var allt från skyddshjälmar och textilier i dräkter till avloppssystem i campus för de tävlande. Och givetvis i redskap av olika skap som bygger på den allra senaste materialteknologin. Slutsatsen var att polymerer spelar en mycket viktig roll.
Ett belysande exempel är hockeyspelare som bär nio kilogram skyddsdräkt, som till största andelen består av polykarbonat och HDPE-skydd. Ansiktsmaskerna är aramidfiberarmerade med nylonnät och hockeyrinkens ”glas” är av polyakrylat. Ett annat plastexempel är den nya administrationsbyggnadens gigantiska tak av extruderade skivor av skummad polystyren.
Drygt tvåhundra kubikmeter sågspån har paketerats i komposterbara plastsäckar, för att skapa ett miljövänligt underlag och samtidigt ge en gynnsam framtida plattform för växtlighet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062