23948sdkhjf

Avfallsplast ger tålig vägbeläggning

Växande berg av avfallsplast har sporrat bröderna Khan i indiska Bangalore att ta fram en lösning baserad på insamlad plast från soptunnor som konstruktionsmaterial i vägbeläggningar.
Nu kan stora mängder avfallsplast komma till nytta på ett både enkelt och effektivt sätt. Det indiska företaget K.K. Plastic Waste Management, som ägs av bröderna Ahmed och Rasool Khan, har utvecklat en teknik för att blanda avfallsplast med bitumen. Vägbeläggningen har testats under några år och visats sig uppfylla kraven mer än väl. Idag finns mer än 140 mil väg med den nya beläggningen och enligt bröderna är intresset stort. Möjlighet finns att använda all avfallsplast i landet som vägbeläggning.
Bröderna har drivit ett företag som tillverkar plastsäckar under över tjugo år och allt eftersom avfallsproblematiken gjort sig gällande har man letat efter en miljömässigt hållbar lösning. Betydande satsningar i samarbete med högskolor och teknikinstitut har gjorts för att ta fram en passande teknik för att blanda finmalt plastavfall med asfalt i passande proportioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063