23948sdkhjf

Kinasatsning ger kortare ledtider

Halverade leveranstider. Det är en direkt konsekvens av kompounderingsföretaget Polykemis satsning på produktion i Kina. – Vi tar fram material avsett för provtillverkning på mindre än halva den tid som våra konkurrenter klarar av, säger Magnus Lindahl, som är VD för kinaverksamheten.
Polykemi etablerade produktion i Kina 2005 och har haft en positiv utveckling sedan dess, inte minst för att många svenska tillverkare köper kinesiska verktyg.
– Många företag tillverkar sina verktyg i Kina. Vi tar fram material avsedd för provtillverkning på mindre än halva den tid som våra konkurrenter klarar av, säger Magnus Lindahl som är VD för Polykemi i Kina.
– Vi kundanpassar materialen och tar även fram rätt färganpassning. Det medför att våra kunder direkt får rätt material till sina verktyg i Kina. Våra leveranstider är avsevärt kortare. Jämfört med våra konkurrenter halverar vi oftast leveranstiderna, hävdar han.
International Automotive Components (IAC) är en av världens ledande tillverkare av fordonskomponenter. IAC levererar fordonskomponenter såväl exteriört som interiört.
– När vi väl startar upp produktionen vet vi att vi inte behöver köra nya prover. Vi får samma material i Sverige som i Kina – och det är oerhört betydelsefullt. Vi har utvecklat ett mycket bra och tryggt samarbete med Polykemi, i såväl Kina som Sverige, säger Per-Olof Kallio, som är inköpschef på IAC.
Fabriken i Kina ger inte enbart kortare ledtider av råvara till verktygsmakare, utan även trygghet när det gäller den fortsatta produktionen i Sverige.
– Dessutom vet våra kunder att när verktygen kommer till Sverige och produktionen startas, levererar Polykemi i Sverige identiskt samma material. Det här ger ökad trygghet och betydligt snabbare ledtider, säger Magnus Lindahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063