23948sdkhjf

Alphaform satsar på Sverige

Tyska Alphaform, som tillverkar friformsframställda modeller och prototyper, ska etablera sig i Sverige. Ett svenskt dotterbolag har bildats och den första maskinen installeras nu i Kista.
Alphaform-koncernen håller nu på att etablera Alphaform Sweden AB. Det svenska bolaget, som ska ligga i Kista utanför Stockholm, ska fungera som ett s k kompetenscenter inom friformsframställning, som använder sig av SLA, SLS och 3D-teknik för att leverera modeller och prototyper.
I mitten av februari installerar Alphaform sin första maskin i Sverige. Den kan komma att följas av flera om det finns behov. Företaget har nämligen fullt stöd från koncernen att installera fler produktionsmaskiner enligt marknadens krav på kapacitet och teknik.
Alphaform Swedens tjänster är speciellt utvecklade med tanke på produkt framtagning inom medicinteknik, informationsteknik och elektronik.
Alphaform AG har sedan tidigare dotterbolag, förutom i Tyskland, i Storbritannien och Finland. Det finska dotterbolaget, som härstammar från Electrolux-koncernen, har tidigare haft ett försäljningskontor i Göteborg. Att bolaget nu väljer att etablera produktion i Kista beror på att bilindustrin inte längre är så betydelsefull som den var tidigare.
– När vi beslutade var vi skulle etablera produktion var närheten till kunderna helt avgörande, därför blev det Stockholmsområdet, säger Alphaform Swedens VD Dan Björklöf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062