23948sdkhjf

Talent organiserar om

Talent Plastics organiserar om sin verksamhet. Bland annat etableras ett huvudkontor i Herrljunga och verksamheten i Alstermo kommer helt att inriktas på extrudering. – Vi lägger grunden för fortsatt tillväxt, säger koncernchefen Ronny Nyström.
De förändringar Talent Plastics genomför innebär bland annat att ett huvudkontor etableras i Herrljunga, koncernledningen förstärkts och ett antal tjänster tillförs på strategiska funktioner.
I de fyra tillverkningsenheterna struktureras verksamhet och organisation med konsekvensen att vissa delar av tillverkningen flyttas mellan enheterna, vilket ska ge större flexibilitet och bättre utnyttjande av produktionskapaciteten.
Talent Plastics gör också en större satsning på extrudering (rör, slangar och profiler) genom att enheten i Alstermo helt och hållet kommer att fokusera på den tekniken. Förändringarna sker successivt och kommer att vara helt genomförda under 2010.
– Vi gör de här förändringarna för att vi vill och kan och vi har våra ägare med oss för att kunna genomföra detta på bästa sätt. Det är tuffa villkor för tillverkningsindustrin med höga krav på lönsamhet, miljökrav, snabbhet och tuff konkurrens men vi vinner ingenting på att sitta och klaga. Genom att ta tag i det här och genomföra förändringarna ger vi oss själva möjligheten att lyckas, säger Ronny Nyström, som koncernchef för Talent Plastics.
– Med dessa strukturförändringar och fortsatt fokus på hög effektivitet och teknik blir vi en ännu bättre partner för våra kunder. Utöver det lägger vi grunden för fortsatt tillväxt, både av egen kraft och genom förvärv. Med stort engagemang och en offensiv satsning har vi gett oss tusan på att lyckas och vara framgångsrika tillsammans med våra kunder.
Koncernen Talent Plastics, som är en helägd koncern inom O F Ahlmark & Co Eftr AB, är verksam inom tillverkning och förädling av detaljer i termoplast. Koncernen har enheter i Herrljunga, Laxå, Alstermo och Tartu i Estland. Talent Plastics har innevarande år en budgeterad omsättning på 235 miljoner kronor med 200 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078