23948sdkhjf

Sug efter returplast

Att tillverka nya produkter av plast från blandat hushållsavfall är populärt. Det har Plastinum fått erfara. Redan innan produktionen är igång fullt ut har bolaget sålt slut på all produktionskapacitet.
Efterfrågan på återvunnen plast från amerikanska Plastinum Polymer Technologies nya holländska anläggning överträffar alla förväntningar, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. I juni i år fick Plastinum en större order som gjorde att man vågade satsa på bygga ut anläggningen i Holland till full skala.
Det visar sig nu att det var ett riktigt beslut eftersom efterfrågan är många gånger större än kapaciteten när anläggningen är i full drift.
Plastinums teknologi beskrivs som en mekanisk-kemisk process där normalt sett inkompatibla plaster fås att fungera tillsammans. Förutom att processen tar tillvara plast ur hushållsavfallet, säger sig Plastinum skapa en helt ny typ av vad man kallar hybridpolymerer. Enligt Plastinum är de teknisk fullt konkurrenskraftiga med många polymerlegeringar från nyvara som finns på marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109