23948sdkhjf

Plast från Mellanöstern påverkar Borealis

Borealis resultat för tredje kvartalet på 46 miljoner euro blev 31 procent bättre än för andra kvartalet men 71 procent sämre än för tredje kvartalet förra året. Det främsta hotet mot Borealis lönsamhet kommer just nu från Mellanöstern, konstaterar koncernchefen Mark Garrett.
Omsättningen för tredje kvartalet minskade till 1 281 miljoner euro, jämfört med 1 830 miljoner euro 2008.
Borealis bruttomarginaler förbättrades något, men ligger fortfarande under historiska nivåer och på grund av ytterligare volymer som förväntas komma ut på marknaden från Mellanöstern räknar vi inte med att detta ska förändras, skriver Borealis i ett pressmeddelande.
Borealis stora investering i en ny fabrik för LD-polyeten på 350 000 ton per år i Stenungsund går enligt planerna. Anläggningen kommer att köra i gång i en startfas före utgången av 2009, framgår det av kvartalsrapporten.
Det utbyggda Innovation Headquarters i Linz i Österrike står klart att invigas i november i år.
Borouge 2, som kommer att tredubbla polyolefinkapaciteten vid Borealis joint venture i Abu Dhabi till två miljoner ton i mitten av 2010, fortsätter enligt plan och för närvarande arbetar sammanlagt 23 000 personer på bygget. Även utbyggnaden till 4,5 miljoner ton polyolefiner senast 2013 (Borouge 3) fortskrider med enligt plan.
– Även om vi noterat positiva resultat under de senaste två kvartalen, tror vi inte att huvuddelen av den nya kapaciteten från Mellanöstern ännu har kommit ut på marknaden, säger Borealis koncernchef, Mark Garrett.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062