23948sdkhjf

Vändning för Nolato Telecom

Nolatos omsättning för tredje kvartalet minskade med 6 procent jämfört med samma period förra året. – Jämfört med andra kvartalet i år ser vi en generell förbättring, säger Nolatos koncernchef Hans Porat i en kommentar. Framför allt har Nolato Telecom haft en stark utveckling, med en omsättningsökning på nästan 70 procent.
Omsättning för Nolato för tredje kvartalet blev 653 miljoner kronor, vilket är en minskning med 6 procent jämfört med samma period föregående år, men en ökning med 17 procent jämfört med andra kvartalet i år. Rörelseresultatet blev 48 miljoner kronor jämfört med 64 miljoner tredje kvartalet 2008.
Jämfört med det starka tredje kvartalet 2008 minskade Nolato Telecoms omsättning med 3 procent till 309 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 24 miljoner.
Nolato Medical ökade omsättningen med två procent till 159 miljoner kronor. Rörelseresultatet var 20 miljoner kronor, vilket är oförändrat jämfört med samma period förra året.
– Nolato Medicals volymer under kvartalet påverkades av större semestereffekter än normalt, konstaterar Hans Porat.
Nolato Industrials omsättning uppgick till 185 miljoner kronor och rörelseresultatet till 9 miljoner.
– De genomförda effektiviseringarna inom Nolato Industrial har haft avsedd effekt under kvartalet och resultatet har förbättrats med 16 mkr jämfört med andra kvartalet. Volymerna har stabiliserats på en låg nivå för flertalet av kundsegmenten, dock är kundernas framförhållning fortsatt kort.
För de första nio månaderna 2009 uppgick koncernens omsättning till 1 816 miljoner kronor, vilket är en minskning med 13 procent jämfört med samma period 2008. Rörelseresultatet uppgick till 103 miljoner kronor, vilket ska jämföras med 184 miljoner året innan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079