23948sdkhjf

Stora satsningar på plaståtervinning

Eskilstuna vill bygga en ny återvinningsanläggning för plast för 74 miljoner kronor. Samtidigt står det klart att Swerec bygger upp den plaståtervinningsanläggning som brann ner i somras.
Det var i somras som Swerecs sorterings- och återvinningsanläggning i småländska Lanna brann. Sedan dess har Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, letat efter en eller flera aktörer som kan ta över plaståtervinningen. Nu har Eskilstuna Energi & Miljö (EEM) lämnat in en offert till FTI:s styrelse, skriver Eskilstuna Kuriren. EEM vill satsa 74 miljoner kronor på att bygga en återvinningsanläggning för plast.
Samtidigt står det klart att Swerec kommer att bygga upp plaståtervinningsanläggningen i Småland igen. Ett avtal med FTI om återvinning av mjuka och hårda plastförpackningar är nu klart. Avtalet har ett varde av cirka 120 miljoner kronor, uppger Finnvedens nätupplaga.
Anläggningen i Lanna ska vara återuppbyggd till nästa halvårsskifte, därefter är det tänkt att verksamheten ska expandera ytterligare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063