23948sdkhjf

Liten klämma tömmer storsäck

SCANPACK: I många svenska hem finns väl en förslutningsklämma av plast från Weloc i Smålandsstenar. Med åren har den s k Weland-klämman växt i storlek och används numera bl a av professionella användare för förslutning av stora påsar och säckar. På Scanpack visar Weloc en klämma som slår alla rekord.
– Efter påstötningar från kunder har vi utvecklat en klämma till storsäckar, berättar VD Arne Henningsson. Än finns den bara som prototyp men jag räknar med att vi ska ha klämman i produktion åtminstone till nästa Interpack.
Klämman, som i själva verket är mycket mer än en klämma, ska användas för enkel tömning och dosering av storsäckar, eller IBC. Den har fått namnet Gripper FIBC och är egentligen en anordning som gör att det är möjligt att fint dosera från en säck.
Enkelt beskriven består den av två klämdelar, där den första griper runt öppningen och den andra fungerar som doserande del. Anordningen fäst på storsäcken när den är stående och kan användas när säcken vänts.
Enligt Arne Henningsson är intresset för den prototyp, som visas på Scanpack, stort. Motsvarande tömnings- och doseringsanordningar är nämligen mycket mer komplicerade och kostbara. Priset på Welands lösning ska inte vara högre än att den kan skickas med storsäcken.
Väl i produktion kommer Gripper FIBC att formsprutas i glasfiberfylld polyamid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093