23948sdkhjf

Volvo flyttar plastlackering till Umeå

Volvo Lastvagnar flyttar sin lackering av plastdetaljer från Belgien till hyttfabriken i Umeå. Flytten skapar upp till 130 jobb vid Umeåfabriken.
Målningen av detaljerna har tidigare utförts av ett företag i Belgien och är en del i en produktionsomflyttning som startade redan i våras och ska vara helt genomförd i mars nästa år.
Enligt ett pressmeddelande från Volvo gör produktionsflytten att det skapas upp till 130 jobb "vid en normal volymsituation" i Umeåfabriken.
Från och med måndag kommer nya hyttdetaljer att läggas till den målning som redan har flyttats till Umeå.
Det innebär också att plastdetaljer kommer att målas samtidigt med lastbilshytternas plåtdetaljer i fabrikens måleri. Något som, enligt Volvo, ska ge förbättrad kvalitet, bättre finish och lägre produktionskostnader.
– Konkurrensen på lastbilsmarknaden är stenhård. Vi måste ständigt utvärdera och utveckla hur vi producerar våra lastbilar för att behålla vår konkurrenskraft, säger Anders Olausson fabrikschef i Umeå i en kommentar.
Samtidigt håller Volvo på att utvärdera hur montering av hytternas inredningsdetaljer ska ske på bästa sätt i framtiden. Något som kan påverka Umeå-fabriken positivt eller negativt.
– Vi ser över om slutmonteringen av hytter ska ske i anslutning till lastbilsmonteringen i alla våra fabriker eller, som nu, delvis också i Umeå, säger Jan Ohlsson chef för Volvo Lastvagnars europeiska fabriker.
Volvo har redan i dag slutmontering av hytter i anslutning till lastbilsmonteringen i fabrikerna i Gent och Kaluga. Detsamma gäller fabriker i till exempel Australien och Sydafrika.
– Den avgörande faktorn för beslutet blir vad som bäst, långsiktigt stärker vårt produktionssystems konkurrenskraft, säger Jan Ohlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.345