23948sdkhjf

Euroform tar över delar av Gnosjöplast

Euroform har förvärvat delar av konkursboet efter Gnosjöplast. Förvärvet innebär att delar av maskinparken i Gnosjö kommer att flyttas till Euroforms anläggningar i Tranås och Motala och att Euroform ökar sin orderstock. – Jag har stora förhoppningar på synergierna av den här affären. Vi får omedelbart ett antal nya kontrakt och vi ska omgående inleda diskussioner som kan ge ytterligare affärer, säger Euroforms VD Jonas Palm.
Det är formsprutningsdelen i konkursdrabbade Gnosjöplast som Euroform, som har produktionsanläggningar i Tranås och Motala, nu tar över.
– Totalt investerar vi drygt 10 miljoner i den här affären. Som branschen i stort har också Euroform ett tufft år bakom sig, men nu tror vi på en vändning och väljer att satsa offensivt. Affären tillför omgående ökad försäljning och på sikt kan det generera ytterligare försäljning, säger Mikael Jönsson, koncernchef för Vätterledens Invest som äger Euroform.
Praktiskt innebär förvärvet att delar av maskinparken i Gnosjö kommer att flyttas till Euroforms anläggningar i Tranås och Motala.
– I nuläget klarar vi oss med den arbetsstyrka vi har. Men om alla bitar faller på plats är jag övertygad om att vi får rekrytera fler medarbetare, säger Jonas Palm.
Euroform levererar i huvudsak formsprutade plastkomponenter och system till i huvudsak industri, fordon och medicinteknik. Företaget sysselsätter cirka 160 medarbetare och omsatte 2008 370 miljoner kronor.
Ägare är den privatägda industrikoncernen Vätterledens Invest AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062