23948sdkhjf

Cenova bygger ut

Cenova i Mjölby bygger ut sin renrumsanläggning för tillverkning av medicintekniska förpackningar och produkter. – Vi har tredubblat tillverkningen på åtta år och ser ingen avmattning i projektingången, snarare tvärtom, säger VD Mats Lindgren.
Cenova är legotillverkare för främst medicin- och medicintekniska företag och tillverkningen omfattar i huvudsak utveckling, konstruktion, verktyg och maskiner, formsprutning, vakuumformning, montering samt inpackning i renrum.
Cenova ingår i Gepe-group med säte i Schweiz och har bl a systerföretagen Sterisol AB och Gepe-Biwex AB i Sverige.
Byggstart beräknas till början av april 2009 och omfattar 1 200 kvadratmeter i två plan till de tidigare cirka 4000 kvadratmeter stora lokalerna. Anläggningen kommer efter utbyggnaden att innehålla 13 renrum för montering och packning.
Orsaken till utbyggnaden är en kraftig expansion som företaget befinner sig i med många befintliga kunder som ökar och flera nya kunder är på väg in. Kunderna är allt ifrån multinationella läkemedels- och medicintekniska bolag till mellanstora och mindre nystartade bolag och ända ned till enskilda läkare/uppfinnare som vill ta fram en egen produkt.
– Cenova har tredubblat tillverkningen på åtta år och vi ser ingen avmattning i projektingången, snarare tvärtom, säger VD Mats Lindgren.
– Förutom att formspruta och montera plastdetaljer och tillverka blisterpack i renrum, så blir det mer och mer inpackning av implantat. En fördel är också att vi tillverkar egna formverktyg och monteringsmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062