23948sdkhjf

LivsmedelsjättenTesco väljer skånsk PET-förpackning

Tesco - en av Europas största livsmedelskedjor - lanserar skivade charkprodukter i en helt ny förpackningslösning helt i PET som utvecklats av lundaföretaget Flextrus.
För första gången finns nu en kommersiell förpackning som är gjord helt i PET. Förpackningslösningen har dessutom en försegling som är säkrare än något annat alternativ på marknaden, enligt Flextrus. Ovanpå det svarta tråget finns den högtransparent ovanbanan Flextrus Ecolite som ger kunden möjlighet att se den förpackade produkten. Förseglingen ändrar färg när den öppnas, vilket gör det enkelt för en konsument att se om förpackningen skadats eller öppnats.
Förpackningen är miljövänlig, eftersom både lock och tråg kan tillverkas av RPET (återvunnen PET). Förpackningens vikt är dessutom lägre än för vanliga tråg – något som medför lägre koldioxidbelastning.
Plasttråg i förpackningar domineras av PVC på den brittiska livsmedelsmarknaden, något som under de senaste åren orsakat en hälso- och miljödebatt i landet. Med Flextrus Airlite kan livsmedelsföretag nu ersätta PVC med ett helt klorfritt material, utan att behöva investera i ny utrustning/maskinpark. Dessutom utlovas kortare ledtiderna, eftersom Flextrus kan leverera snabbare genom att trycka på färdigt laminat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095