23948sdkhjf

Trelleborg öppnar fabrik i Kina

Trelleborg öppnar nu sin femte helägda gummifabrik i Kina. Anläggningen kommer bland annat att tillverka fendersystem för hamnar och muddringsslangar.
Den nya fabriken tillhör affärsområdet Trelleborg Engineered Systems och ligger i staden Qingdao på Kinas östkust. Den kommer till en början att sysselsätta cirka 100 personer.
– Vi arbetar sedan flera år efter en långsiktig tillväxtstrategi som bland annat innebär att vi gör särskilda satsningar på marknader med god tillväxt, där Kina självklart är en av de främsta och viktigaste marknaderna, säger Trelleborgs VD och koncernchef Peter Nilsson i en kommentar. Under de senaste åren har vi gått från en till fem helägda produktionsanläggningar i landet och ytterligare satsningar för att öka närvaron är på väg.
– Vi ser en långsiktigt god utveckling av den globala efterfrågan på infrastrukturprodukter och det var därför naturligt att satsa på denna effektiva och moderna produktionsanläggning, som ytterligare kan stärka vår innovationsgrad inom dessa lösningar, säger Lennart Johansson, affärsområdeschef för Trelleborg Engineered Systems.
– Valet att lokalisera anläggningen till Qingdao var viktigt. Där finns ett av centrumen för gummitillverkning i Kina, vilket underlättar rekrytering och gör att vi ligger nära leverantörskedjan. Staden har dessutom bra infrastruktur med en större internationell hamn och en vältrafikerad flygplats.
Den nya fabriken innebär att Trelleborg har fem helägda produktionsenheter i Kina; två i Shanghaiområdet, två i Wuxiområdet och en i Qingdao. Dessutom finns en utvecklingsenhet i Shanghai samt ett flertal marknadskontor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062