23948sdkhjf

Ineos Nova stänger PS-fabrik

Ineos Nova har beslutat dra ner på sin kapacitet för tillverkning av polystyren, PS, i Europa. Beslutet innebär att en fabrik i Holland läggs ner men den svenska verksamheten i Trelleborg blir kvar.
Den polystyrenfabrik som Ineos Nova har i Breda i Holland har en kapacitet på 90 000 ton per år. Beslutet innebär att fabriken stängs redan i slutet av december i år.
– Vi har en klar överkapacitet i vår europeiska polystyrenverksamhet, säger Ineos Novas VD Martin Pugh i en kommentar. Det här tillsammans med en känslig råvarusituation i kombination med svag efterfrågan gör att vår polystyrenverksamhet är olönsam.
Ineos Nova har fabriker för tillverkning av polystyren förutom i Holland i Frankrike, Tyskland och Sverige. Fabriken i Trelleborg, som Ineos Nova betecknar som en av de modernaste i Europa, berörs inte av nerdragningen. Trelleborgfabriken har en kapacitet på 50 000 ton per år.
Nedläggningen av polystyrenproduktionen i Breda berör heller inte tillverkningen av EPS och slagseg polystyren, HPS, på samma ort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078