23948sdkhjf

Nomineringarna till Industrins hållbarhetspris klara

Den 14 oktober delas för första gången det nyinstiftade Industrins hållbarhetspris ut. Sju vinnare får pris vid en ceremoni under Tekniska mässan i Stockholm.
– Svensk industri står inför stora utmaningar när det gäller att minska klimat- och miljöpåverkan. Den omställning som framtiden kräver behöver alla goda krafter för att lyckas. Industrins hållbarhetspris är därför ett utmärkt initiativ för att uppmärksamma det arbete som idag redan utförs inom industrin. Priset kan också tjäna som inspirationskälla för alla de som arbetar med frågan, säger Sten-Åke Barr som är affärsutvecklingskonsult hos ÅF Process och är med i juryn för huvudpriset Industrins Stora Hållbarhetspris.
Under våren och sommaren har han och ytterligare
ett tjugotal personer arbetat med att välja ut de tre bästa i
varje priskategori, ur alla de nomineringar som kommit in.
Sasja Beslik, ansvarig för utveckling av ansvarsfulla
investeringar hos Nordea, har arbetat i juryn för Årets sociala ansvarspris. Han anser att priset är ett bra sätt att lyfta frågan om företags ansvar för människor och miljö.
– Det här ger en signal om att socialt ansvar är en vanlig del av utvärderingen av företag, säger Sasja Beslik. I Sverige behövs också ett pris till just industrin, eftersom den är så dominerande i svenskt näringsliv, menar han.
– Att dela ut priser skapar intresse kring ett visst ämne, säger Sasja Beslik.
Information om samtliga nominerade till Industrins hållbarhetspris finns på www.industrinshallbarhetspris.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063