23948sdkhjf

Diab drar tillbaka varsel

Komposittillverkaren Diab i Laholm har dragit tillbaka det varsel som lades i juli gällande 34 personer. Bakom ligger nya beställningar från kinesisk vindkraftindustri.
– Det har inte vänt jättemycket, men det ser lite ljusare ut än precis innan semestern då vi lade varslet. Det är tillräckligt för att vi ska kunna behålla personalen och i stället satsa på kompetensutveckling i väntan på den riktiga uppgången, säger Diabs VD Stefan Petersson.
Diab-koncernen tillverkar kärnmaterial för sandwichkonstruktioner av kompositer till bl a vindkraftindustrin och fritidsbåtar, och har fabriker i nio länder. Diabs fabrik i Laholm har omkring 250 anställda.
I november förra året varslade bolaget ett 20-tal personer i Laholm, när marknaden för främst fritidsbåtar vek. I juli i år såg det fortfarande mörkt ut och ytterligare ett varsel på 34 personer lades. Men nu dras det alltså tillbaka. Anledningen är att flera stora nya beställningar kommit in från Kina, rapporterar Chemicalnet.se.
– Det är framförallt vindkraftmarknaden i Kina som ökar. Det gäller att ta varje order som kommer och försöka göra ett så bra jobb som möjligt. Det är det som blir hållbart i slutändan, säger Stefan Petersson.
– Jag hörde på TV att Fredrik Reinfeldt sa att Sverige klarat sig genom den första delen av krisen, att vi nått botten. Om många börjar tänka optimistiskt och tro på en uppgång så kommer ju vändningen, förr eller senare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063