23948sdkhjf

Helt hus av träplastkomposit

Behovet av billiga och enkla bostäder har tagits på allvar av brittiska Tech-Wood Int Ltd som tagit fram ett komplett huskoncept med olika moduler i träplastkomposit. Boytan är 85 kvadratmeter och huskostnaden ligger runt 200 000 kronor.
Marknaden för träplastkomposit växer starkt inte bara i USA, utan även i Europa sedan drygt fem år tillbaka. Förra året låg totalkonsumtionen på 70 000 ton och experter räknar med att tillväxten under de närmaste åren kommer att ligga runt 20 procent per år.
Tech-Wood använder till sitt huskoncept ett kopmpound med 75 procent naturfiber och materialet bearbetas i fem extrudrar från österrikiska Cincinnati Extrusion, som har lång erfarenhet av tekniken. Genom att använda långa fibrer uppnås högre styvhet är andra motsvarande råmaterial. Lastbärande profiler har fått extraförstärkning med metall- eller glasfiberinlägg som ska motverka materialflytning.
Fördelarna är många med kombinationen träfiber och plast. Hög styvhet, okänslig för omgivningens påverkan, litet underhållsbehov och lång livslängd är några.

Billiga modulhus i träplastkomposit spås en lysande framtid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063