23948sdkhjf

Bioplaster på Scanpack

Om några veckor öppnas Skandinaviens största förpackningsmässa, Scanpack. Trots lågkonjunktur räknar arrangörerna med att mässan blir nästan lika stor som rekordåret 2006. I år gör Scanpack dessutom en specialsatsning bioplaster.
Närmare 500 utställare från 25 länder samlas den 20-23 oktober på Svenska Mässan i Göteborg för årets största mässa inom förpackningsbranschen.
Rumänien ställer ut för första gången och de baltiska staterna med Litauen i spetsen och Indien har var sin paviljong på mässan. Japan representeras av två besökardelegationer från landets förpackningsindustri.
– Från en ganska trög start beroende på lågkonjunkturen har trycket ökat rejält, konstaterar projektledaren Siv Edlund. Det märks att branschen som helhet andas mer optimism än i våras.
– Än har man inte återhämtat sig helt, men mycket tyder på att Scanpack 2009 blir i det närmaste lika omfattande – både på utställar- och besökarsidan – som förra mässan 2006.
Bland årets nyheter kan nämnas en komplett butik där RFID används i flera olika applikationer med aktiva kundvagnar och hyllställ, intelligenta speglar som visar text på display och en kassadisk med RFID-teknik. Man kommer även att bygga ett enkelt lager i anslutning till butiken för att visa hur RFID fungerar i hela kedjan.
Kommer bioplasterna att ersätta vanlig plast som förpackningsmaterial? Den frågan kommer att få sitt svar på Scanpack, som den här gången satsar extra på att visa vad bioplasterna förmår.
Scanpack arrangeras vart tredje år och fyller hela Svenska Mässans anläggning samt Scandinavium. Det gör Scanpack till Svenska Mässans största mässa alla kategorier. Scanpack 2006 lockade 536 utställare som representerade 677 företag från 38 länder. Mässan hade 17 770 besök från 57 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078